Spanje

All

SPANJE DUIKEN

We erkennen dat, hoewel iedereen graag een geweldige duikbestemming als Spanje zou willen bezoeken, het een beetje ontmoedigend kan zijn om online informatie uit de eerste hand te vinden, die je genoeg van dat gemoedsgemak geeft om je comfortabel genoeg te maken om je reis te plannen. 

 

Het plannen en organiseren van een grote duikreis, ver van huis, en het vinden van nauwkeurige informatie over waar te duiken, waar te verblijven, welke duikwinkels te gebruiken, welke seizoenen te bezoeken, kosten, attracties die u op het land zou moeten zien, en meer maakt het een beetje stressvol.

 

Maar dat hoeft niet. 

 

Als mede-duikreizigers voelen wij uw pijn als het gaat om het verkrijgen van betrouwbare informatie om onze duiktrips te organiseren, dus we hebben deze gids samengesteld om u te helpen met alle informatie die u nodig heeft!

Als je nog steeds vragen hebt over het duiken in Spanje, voel je vrij om ze te stellen in de commentaren hieronder, of schiet ons een e-mail!

 

BESTE DUIKLOCATIES

 

De Spaanse kustlijn wemelt van de wilde dieren. Van walvissen en haaien tot macrobeestjes en kleurrijke koralen. Het land staat ook bekend om de vele duiklocaties met spectaculair zicht, en de meeste duiklocaties in Spanje zijn ideaal voor duikers van alle niveaus.

 

Voor elke locatie vertellen we je waar ze het meest bekend om zijn, en als je besluit om het te bekijken, klik dan op de link en je wordt doorgestuurd naar een meer uitgebreide gids over die specifieke locatie, met alle informatie die je nodig hebt.

 

 

Costa Brava

Costa Brava heeft tal van zowel kust- als bootduiklocaties. Het is een van de meest populaire gebieden om te duiken vanwege de nabijheid van Barcelona, waardoor het gemakkelijk is om een stads- en zeevakantie te houden. Het gebied is de thuisbasis van 4 natuurreservaten, waarvan er 3 open staan om te duiken.

 

De watertemperatuur varieert hier van 14C- 26C en duiken is het hele jaar door mogelijk. Liveaboards zijn mogelijk in dit gebied. Mis het Cap de Crea reservaat niet; hier is veel zeeleven te vinden, ook af en toe een walvis.


Catalaanse Pyreneeën

Het lijkt misschien vreemd om een bergketen op deze lijst te zien, maar tijdens de wintermaanden bieden de Catalaanse Pyreneeën een aantal behoorlijk geweldige ijsduik opportunisten in de omliggende meren.

 

Balearen

Vijf eilanden met zeven zeereservaten eromheen – de Balearen zijn een paradijs voor duikers. Er zijn hier meer dan 8 duiklocaties vol met scholen vissen en veel macrobeestjes, waardoor het een populaire plek is voor onderwaterfotografie.

 

Als je geluk hebt, kun je hier ook Mola Mola zien. De Balearen zijn ook de thuisbasis van de grootste onderwatergrot van Europa genaamd Sa Gleda Cave (alleen tek-duikers). Liveaboards zijn ook mogelijk in dit gebied.

 

Canarische Eilanden

Een archipel van zeven eilanden voor de kust van Afrika. De Canarische Eilanden zijn een populaire plek voor natuurliefhebbers en hebben geen gebrek aan een verbazingwekkend zeeleven. Van kleine zeepaardjes en kleurrijke naaktslakken tot gewone rifvissen, heldere koralen en zelfs walvissen.

 

Het water is hier levendig blauw en er is veel zicht waardoor het een populaire duikbestemming is. Er zijn enkele grote wrakduiken te vinden rond de eilanden, evenals riffen en grotten. De temperatuur van het water is hier meestal gemiddeld rond de 20 graden Celsius.

 

Noord-Spanje (Cantabrische Zee)

Als u het niet erg vindt om in kouder water te duiken, overweeg dan zeker duiken in Noord-Spanje. Het is je beste kans om haaien in Spanje en maanvissen te zien.

 

Duiken in het noorden van Spanje is niet zo populair als andere plaatsen, dus zorg ervoor dat u een operator vindt die het gebied kent.

 

Cabo de Palos

Een natuurreservaat dat het meest bekend is om zijn indrukwekkende wrakken. Twee van de meest populaire wrakken hier zijn ‘El Carbonero’ en ‘Naranjito’.

 

U vindt hier ook veel gezonde koralen en typische rifvissoorten.

 

Columbretes Eilanden

Deze groep eilanden kan lastig te bereiken zijn, maar is de moeite waard voor dieren- en natuurliefhebbers.

 

Gelegen op 50 km voor de kust van Spanje tussen Europa en Afrika, ligt dit reservaat op het migratiepad van vele vogels en wat zeeleven. De wateren hier wemelen van de scholen vissen en macrobieten.

 

Een geweldige plek voor liefhebbers van onderwaterfotografie.

 

Cabo de Gata

In het zuiden van Spanje (voor de kust van Andalusië) staat dit gebied bekend als een van de meest ongerepte plaatsen in de Middellandse Zee.

 

Het is een natuurreservaat, met zand- en rotsachtige bodems die veel beestjes herbergen, en een paar wrakken.

 

Het reservaat strekt zich uit over 63 km langs de Spaanse kustlijn en het zicht is hier meestal glashelder.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *