Duiken in Italie

Topbestemmingen

 

LEVENDIG EN VOL VAN HART, ITALIË IS EEN PLAATS ZOALS GEEN ANDERE IN DE WERELD. DUIKEN IS GEVONDEN ROND HET GEHELE SCHILD EN OP DE MYRIAD DER EILANDEN OOK INBEGREPEN IN DE POLITIEKE GRENZEN VAN HET LAND.

DUIKEN IN ITALIË SNELLE FEITEN

 

Italië, dat als een lange haute-couture laars in de Middellandse Zee uitsteekt, verleidt duikers met een extreem lange kustlijn, talloze eilanden en warm, helder water die je uitnodigen om onder de oppervlakte te glijden.

 

Als je geïnteresseerd bent in wrakduiken, bezoek dan zeker de Saint Lucia, voor de kust van Rome. Dit wrak uit WO II is uitstekend te fotograferen, terwijl de propeller in hangende animatie wacht, alsof hij zich herinnert aan vervlogen dagen.

 

In Ligurië, het epicentrum van het duiken, zo’n 30 kilometer ten oosten van Genua, ligt de beroemde badplaats Portofino. Portofino, geflankeerd door de steden Santa Margherita Ligure en Camogli, is ook de geboorteplaats van het Italiaanse duiken. Wandelen door de met mirte begroeide heuvels met uitzicht op de baai en het verdrijven van de dagen dat mensen kijken op het strand zijn populaire manieren om de drukte te ontwijken, maar geen enkele is te vergelijken met stilletjes onder het oppervlak te glijden en te genieten van een van de vele eersteklas duikplekken langs de kust.

 

Duiken in Sorrento wordt gekenmerkt door dezelfde topografie die aan de kust wordt aangetroffen: steile drop-offs, grotten en spelonken. Het juweel in zijn kroon is het beschermde zeegebied van Punta Campanella. Met een kustlijn van ongeveer 40 kilometer / 25 mijl laat het beschermde gebied beperkt gebruik toe met toestemming van de beheersautoriteit en zorgt voor een gezond marien ecosysteem. Het beschermde gebied beslaat ook de kust, waar goed gemarkeerde paden bezoekers door citrusboomgaarden, bossen en oude archeologische vindplaatsen leiden naar prachtige uitzichtpunten.

 

Mis de vele eilanden aan de buitenkant van het schiereiland niet. Dit is een speciale traktatie voor duikers van elk ervaringsniveau. Sardinië staat bekend om drie dingen: de stranden, de helderheid van het water en kleurrijke onderwaterscènes. Sicilië, het grootste eiland van Italië, biedt veel mogelijkheden om te duiken in een van de warmste wateren van het land. In de Toscaanse archipel is Elba het eiland dat beroemd is geworden door de bijna een jaar durende ballingschap van Napoleon. Maar voor duikers biedt het eiland veel meer gastvrije mogelijkheden, zoals pelagische dieren en adembenemende drop-offs. Isole Pontine, een vulkanische archipel tussen Rome en Napels die de Ponza- en Ventotene-eilanden omvat, biedt een interessante topografie voor duikers, waaronder grotten, spelonken, grotten en wrakken.

 

AANBEVOLEN TRAINING

Veel duikplekken in de regio zijn behoorlijk diep; overweeg dus de PADI Deep Diver-specialiteit. Er zijn ook geweldige sites om Wreck Diver-training toe te passen. Zoals altijd helpt de PADI Digital Underwater Photographer-cursus je om je bezoek vast te leggen

 

WANNEER TE GAAN

April tot en met oktober is het belangrijkste duikseizoen. Het weer in Italië is typisch mild naar Europese maatstaven, maar kan per locatie sterk verschillen. Verwacht een gemiddelde winterdiepte van 3 ° C / 38 ° F en een winterpiek van 13 ° C / 55 ° F. De gemiddelde dieptepunten in de zomer zijn ongeveer 18 ° C / 64 ° F en de zomerhoogtes zijn ongeveer 29 ° C / 85 ° F.

 

Watertemperaturen variëren van 15-25 ° C / 60-80 ° F afhankelijk van de tijd van het jaar, locatie en diepte. Bovendien varieert het zicht sterk, maar je vindt enkele van de beste eilanden in de Middellandse Zee tot 50 meter / 165 voet.


WAAR TE DUIKEN

 

CAMPANIË

ELBA

Geprezen als een van de beste duikplekken in de Middellandse Zee, herbergt het zonnige, Italiaanse eiland Elba een verbazingwekkende verscheidenheid aan zeeleven, waaronder zonnevissen, adelaarsroggen en scholen amberjacks.

 

LIGURIA

Duiken in Ligurië biedt enkele van de beste duiken in de Middellandse Zee, de geboorteplaats van het Italiaanse duiken. De thuisbasis van vele eersteklas duikplekken.

 

SARDINIË

Het prachtige Italiaanse Sardinië, de belangrijkste duikbestemming van de Middellandse Zee, trekt duikers van alle niveaus aan die de doolhofachtige grotten, historische wrakken en het fascinerende onderwaterleven willen verkennen.

 

SICILIË

Sicilië is een welkome aanval op de zintuigen met zijn rijke geschiedenis, betoverende vulkanische landschap en uitnodigende turquoise wateren van de Middellandse Zee.

 

BESTE DUIKSITES IN ITALIË

 

 Li Galli-eilanden – Kristalhelder water en overvloedige rode en gele zeefans begroeten duikers op de onderwaterwanden. Beam en boakers loeren in de hoeken en gaten, en, vooral vroeg en laat in het duikseizoen, bezoeken tonijn de huidige gewassen duikplekken.

 

* Vervece Rock – Deze kleine rots, dicht bij de stad Sorrento, is het topje van een onderzeese berg die tot 50 meter / 165 voet stort. Op 12 meter / 40 voet rust een broer

nze beeld van de Maagd Maria. Voor gevorderde duikers ligt een wrak van een vrachtschip in de buurt in 40 meter / 130 voet water. Zeestromingen en het beschermde zeegebied zorgen voor een overvloed aan zeeleven.

 

* Mitigliano Grotto – Deze grot is een duikplek met hoogspanning voor mensen met de juiste kwalificaties en ervaring. Het beschikt over verschillende met lucht gevulde kamers waar duikers naar boven kunnen komen en zoet water sijpelt door de rotsen waardoor haloclines ontstaan en de watertemperatuur koel blijft. Duikers zien hier soms de zeldzame en beslist vreemde vis Oligopus ater.

 

* Capo di Sorrento – Dit is een ondiepe duik, in de buurt van de baden van koningin Giovanna, waar duikers scherven van oud aardewerk kunnen vinden. Kleurrijke ongewervelde dieren, waaronder naaktslakken, sponzen en zeewaaiers zijn er in overvloed.

 

* Christus van de afgrond – Dit is het origineel. Geïnstalleerd in augustus 1954 in de kleine baai van San Fruttuoso, herdenkt de duiker Dario Gonzatti die stierf tijdens het duiken met een vroege rebreather. Het beroemde beeldhouwwerk ligt op 16 meter / 53 voet en wordt gezelschap gehouden door scholen damselfish, baars en lipvis. Dit is een vrij gemakkelijke duik in beschutte wateren en er zijn opties voor meer uitdagende wrak- en muurduiken in het gebied. Kopieën van het standbeeld bevinden zich in St. George’s, Grenada en Key Largo, Florida, VS.

 

* Colsossu – Deze door stoom aangedreven sleepboot meet 33 meter / 110 voet lang met een breedte van 8 meter / 26 voet ging naar de bodem in 1945 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een geavanceerde of technische duik, ze ligt intact op ongeveer 40 meter / 130 voet op een zandbodem. Nu goed gekoloniseerd door het zeeleven, zorgen de enorme bronzen propel en de goed bewaard gebleven kombuis en bemanningsverblijven voor een spannende duik.

 

* Isuela – Deze onderwatertop reikt van 60 meter / 200 voet tot 13 meter / 40 voet van het oppervlak. Voedingsrijke stromingen baden de site en voeden een overvloed aan zeeleven. Zoek naar murenen en paling in de vele spleten en spleten. Gorgonen filteren voedsel in het huidige tapijt, de steile wanden en grote scholen snapper jagen door het gebied. Dit wordt vaak geprezen als een van de beste duiken in de Middellandse Zee, een bewijs van de bescherming die de zeereservaten bieden.

 

* Garnalengrot – Een verticale muur vanaf ongeveer 20 meter / 66 voet zakt hier steil in de afgrond. Op ongeveer 35 meter / 115 voet is de Shrimp Cave de thuisbasis van enorme aantallen bleekrode pandalidgarnalen, die schuw voor het licht van duikers. Gezonde kolonies rood koraal en gele sponzen bedekken de muren en tandbaars koloniseren de rotsachtige ondiepten van deze hoogspanningsduikplek.

 

* Mohawk Deer – Dit Canadese stoom-aangedreven vrachtschip was in 1974 op sleeptouw van Genua naar de bergingswerf in La Spezia, toen ze een rots raakte en in twee enorme brokken brak. Het is nu een van de bekendste en meest geliefde duikplekken in de omgeving. Een geweldige plek voor een duik op meerdere niveaus, de achtersteven en boilers liggen dieper dan 40 meter / 130 voet en het boeggedeelte is iets meer dan 20 meter / 66 voet van het oppervlak. Schorpioenvissen, murene en conger paling en tandbaars roepen het wrak naar huis.

 

* Punta Secca Carega – Ook bekend als Dry Gonzatti (naar Dario Gonzatti, de duiker die wordt herdacht door Christus van de afgrond) ligt deze duiklocatie niet ver buiten het schiereiland Portofino. Een zadel van 20 meter diep scheidt de top van de kust en stijgt vervolgens tot minder dan 5 meter van het oppervlak voordat het steil naar meer dan 50 meter / 165 voet daalt. Scholen met anthias, snapper en brasem bevolken de site en gorgonen reiken vanaf het rif naar nieuw geboren goodies.

 

* St. Elmo’s Rock, Sardinië – Dit is een duikstek met grotten en spelonken waar bijna alle soorten voorkomen die je in de hele Middellandse Zee kunt tegenkomen.

 

* Secca del Papa, Sardinië – Deze site heeft imposante granietformaties en het leven van vissen dat rond de rotsen danst.

 

* Aci Trezza, Sicilië – Net voor de kust liggen drie hoge kolomvormige eilanden, de Ciclopi Rocks genaamd, die volgens de legende Polyphemus naar Ulysses gooide. Naast de donkere vulkanische rotsen, kleurrijk basalt en enorme zeewaaiers, heb je de kans om wrakken te zien die dateren uit de Romeinse tijd tot aan de twee wereldoorlogen.

 

* Punta di Fetovaia, Elba – Deze duikstek wordt gekenmerkt door rode, witte en gele gorgonen, kreeften, barracuda’s en pelagische vissen, evenals scholen chromis en tandbaars.

 

* Saint Lucia, Rome – Dit wrak is tijdens de Tweede Wereldoorlog gezonken en ligt in 44 meter / 145 voet water. Hoewel, in twee stukken, de propeller, de ankers en de hekleuning nog intact zijn. Het zicht is meestal goed en fotografen waarderen het onderwaterleven dat het wrak heeft gekoloniseerd.

 

* Costacuti Reef, Rome – Deze duikstek heeft een met gorgonen bezette muur die tot meer dan 40 meter / 130 voet zakt met een Romeins anker aan de basis.

De Middellandse Zee herbergt een unieke reeks wezens. U kunt murenes en conger paling, kreeft, octopus, schorpioenvis, naaktslakken en grote soorten zoals tonijn, tandbaars, snapper en barracuda zien. Walvissen en dolfijnen zijn regelmatige bezoekers. Het interessante

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *