Duiken in Zuid-Afrika – Duikvakantie Zuid Afrika

Duiken Zuid Afrika
Afrika, All, Duiken Zuid-Afrika

Duiken in Zuid-Afrika

Dit werkelijk prachtige land op de zuidpunt van donker en mysterieus Afrika biedt duik- en wildlife-ervaringen die uw stoutste dromen te boven gaan…

Of u nu wilt duiken naar haaien en wrakken op ruige wilde kusten, of gewoon wilt ontspannen met walvissen en dolfijnen en genieten van ongerepte koraalriffen en overvloedig wildleven, dit moet zeker uw volgende duikbestemming zijn.

Duiken in Zuid-Afrika is een snel groeiende sport en van een hoog niveau. Alle kwalificaties van de belangrijkste organisaties worden erkend en duikuitrusting van goede kwaliteit kan gemakkelijk worden gehuurd. Buitenlandse duikers worden verwelkomd met de typische Zuid-Afrikaanse gastvrijheid en voelen zich zonder uitzondering thuis.

De kustlijn varieert van ongeveer 35° zuiderbreedte tot 27° zuiderbreedte, en dat betekent dat men de keuze heeft om te duiken in de koude wateren van de Kaapprovincie, de warmere wateren van KwaZulu Natal of de tropische wateren van Mozambique.

De Kaapprovincie is vooral goed voor wrakken, witte haaien, kelp en kleurrijke sponzen. KwaZulu Natal is vooral goed voor manta’s, roggen, haaien, wrakken, walvissen, dolfijnen, schildpadden, rif- en pelagische vissen, harde en zachte koraalriffen, en Mozambique voor walvishaaien, manta’s, schildpadden, doejongs en tropische harde koraalriffen.

De meeste duiken worden gedaan vanuit semi-rigide boten, met een paar harde boot en kant entries. De enige “liveaboards” zijn te vinden in Mozambique en zijn niet van internationale standaard en grootte.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *