Waarheen voor uw scubaduiken in de Filippijnen?

Duiken Filipijnen
All, Azië, Duiken Filipijnen

Als u in de Filippijnen op vakantie bent, zult u merken dat diepzeeduiken één van de beste keuzes is die u kunt maken tijdens uw verblijf hier. Duiken in de Filippijnen is al vele jaren erg populair omdat de Filippijnen sommige plaatsen intact hebben weten te houden als het gaat om hun onderwater leven.

Dus waar zijn de beste duikplekken waar je heen kunt gaan? Hier zijn enkele plaatsen die u kunt bezoeken voor uw duikervaring:

Anilao

Als u alleen wilt duiken als uw activiteit, dan is Anilao de beste plaats om heen te gaan. Een van de dingen waar het echt trots op is, is dat het de helderste zichtbaarheid van de zee heeft, of het nu droog of nat seizoen is. Het is gelegen in Batangas, op slechts een paar uur rijden van Metro Manila of van de internationale luchthaven. Het is bekend bij de meeste duikers vanwege de toegankelijkheid en de nabijheid van de metropool.

Puerto Galera

Er zijn veel dingen te doen in Puerto Galera. Stranden, nachtleven feesten, eiland hoppen, rondwandelen zijn slechts enkele van deze vele dingen. Duiken is er één van. Vanuit Batangas, moet je twee uur met een boot reizen om Oriental Mindoro te bereiken waar Puerto Galera is. Een andere favoriete keuze voor duikers omdat het niet moeilijk te bereiken is en er plaatsen zijn om te verblijven tijdens uw vakantie.

Malapascua

Malapascua is de meest populaire duikplaats in de Visayan regio van de Filippijnen. U moet een vlucht boeken vanuit Manila en vanaf de luchthaven moet u wat reizen om het eiland te bereiken. Behalve voor duiken, is de plaats ook populair voor het zien van vele zeedieren zoals haaien.

Coron

Gelegen in Palawan waar het grote Tubbataha Reef is, wordt het beschouwd als een van de beste duikplekken in het zuidelijke deel van de Filippijnen. Een andere attractie voor duikers en onderwaterfotografen zijn de wrakduiken. Dit zijn schepen die al vele jaren onder water liggen en duikers vinden het fascinerend om deze schepen keer op keer te bekijken.

Tubbataha Rif

Sprekend over Tubbataha Reef, gelegen in de Suluzee, zuidelijk deel van de Filippijnen is de meest populaire duikplek waar je heen kunt gaan. Zijn schoonheid is bekend over de hele wereld vanwege de overvloed aan zeeleven, onaangetaste koraalriffen en de voortdurende inspanningen van de regering om het te handhaven als een heiligdom voor zeedieren. De UNESCO heeft het zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed. Voor het duiken in Tubbataha moet je echter wel reserveren. Het is niet toegestaan om hier zonder voorafgaande kennisgeving heen te gaan omdat dit een beschermd gebied is.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *