Mozambique en de beloften van haar stranden – Duiken Mozambique

Duiken Mozambique
Afrika, All, Duiken Mozambique

Mozambique en de beloften van haar stranden

De stranden van Mozambique behoren tot de meest romantische ter wereld. De omringende archipel en het tropische klimaat zorgen voor 2.500 km ongerepte witte zandstranden. Omzoomd met palmbomen en warm, blauw, kalm water is er weinig anders in de wereld dat je zo dicht bij de hemel kan laten voelen. Of je nu in de zon wilt liggen, in het ondiepe water wilt plonsen, wilt snorkelen of een echte duik wilt maken, de stranden van Mozambique zijn de sleutel tot het paradijs op aarde.

De huidige economie van Mozambique wordt geacht een enorm potentieel te hebben, er zijn enorme natuurlijke hulpbronnen en een enorm potentieel voor de teelt van cash gewassen. De landbouw is goed voor 25% van het bruto binnenlands product van Mozambique en biedt werk aan meer dan 80% van de bevolking, meestal in zelfvoorzienende bedrijven. Desondanks is het toerisme een belangrijk onderdeel van de Mozambikaanse economie. De meerderheid van deze toeristen wordt aangetrokken door de wereldklasse duiken die men kan ervaren op bijna elk van de kustplaatsen en resorts die de tropische kustlijn dot.The vooruitzicht van het duiken met walvishaaien uit de Mozambikaanse stranden is een enorme aantrekkingskracht kaart voor duikers zowel amateur als ervaren als er zijn niet veel plaatsen links in de wereld waar dit nog mogelijk is. Walvishaaien bevolken de zeeën rond Zuidoost-Azië, maar door de legale jacht die vele decennia lang in het gebied werd beoefend en de illegale jacht die nu nog steeds plaatsvindt, is hun aantal afgenomen en zijn ze mensenschuw geworden.

De tropische wateren en de omringende koraalriffen bieden duikers een glimp van enkele van de meest verbazingwekkende zeedieren die denkbaar zijn, en laten bezoekers tevreden achter, zelfs als de walvishaaien niet komen spelen. De koraalriffen in de wateren rond Mozambique zijn, zoals de meeste riffen ter wereld, een delicaat uitgebalanceerd ecosysteem dat het zwaar te verduren heeft. Het toegenomen toerisme en de toenemende industrialisering op het vasteland hebben een negatieve invloed op de koraalriffen rond Mozambique.

Een goede lakmoesproef voor de toestand van deze delicate ecosystemen is de walvishaai, die betrekkelijk gemakkelijk in het oog te houden is omdat hij zo groot is en zich met plankton voedt. Plankton is de laagste vorm van voeding in de mariene voedselketen en wordt gemakkelijk beïnvloed door kleine veranderingen in hun omgeving, zoals de watertemperatuur en het zuurstofgehalte. Deze minuscule wezentjes zijn dus eigenlijk de perfecte indicator van de toestand van het mariene ecosysteem, maar door hun omvang zijn zij moeilijk te controleren en meestal zien wij de gevolgen pas als het al te laat is. Vandaar dat de walvishaai een nauwkeurige manier wordt om de toestand van de omringende oceaan in het oog te houden, en om de beschikbaarheid van plankton en hoe het zich gedraagt te peilen.

De stranden van Mozambique zijn onder water net zo prachtig als erboven en er zijn maar weinig andere bestemmingen in de wereld die de relaxte Afrikaanse sfeer kunnen bieden met de ongerepte, droomachtige, witte stranden en de verbazingwekkende reeks zeedieren. Wat het nog specialer maakt is dat je geen ervaren duiker hoeft te zijn om deze ongelooflijke weergave van het dierenleven te ervaren. Er zijn talloze duikscholen aan en langs de kust en als onder water ademen nog te onnatuurlijk voor je is, kun je de riffen bekijken met een eenvoudige snorkel en duikbril.

Een bericht door Faustino Asprilla van National Car Hires – Autoverhuur Zuid-Afrika. Als u op zoek bent om een auto te boeken, National Car Hires biedt een breed scala van voertuig leasing oplossingen, met Cape Town Airport Autoverhuur en Zuid-Afrikaanse Autoverhuur Vergelijking.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *