De geneugten van duiken tijdens een all-inclusive vakantie in Egypte

Duiken Egypte
Afrika, All, Duiken Egypte

De geneugten van duiken tijdens een all-inclusive vakantie in Egypte

Door de geschiedenis heen is de Rode Zee moeilijk te bevaren geweest vanwege de gevaarlijke stromingen, verraderlijke riffen en sterke winden. Dit heeft ertoe geleid dat veel schepen een vroegtijdige dood zijn gestorven en op de bodem van de Egyptische wateren zijn beland. In de loop der tijd hebben deze wrakken een veelheid aan divers zeeleven aangetrokken, wat op zijn beurt duikers aantrekt naar het gebied op all inclusive vakanties in Egypte. De wrakken variëren van oude zeilboten tot schepen die in de oorlog gezonken zijn. Duiken in de Rode Zee wordt steeds populairder en er is een breed scala aan rif-, wand- en wrakduiken om mee te maken.

Duiken in de Rode Zee is een plezierige ervaring. De zee is in de maanden juli tot oktober aangenaam warm (81°C) en een kort wetsuit is dan voldoende. In de winter heeft u misschien een 3mm of 5mm wetsuit nodig. Het zicht is over het algemeen goed en varieert van 65 tot 200 meter. Het onderwaterleven is overvloedig en u zult schildpadden, snappers, barracuda’s, leeuwvissen, rifvissen, gevlekte roggen en kleurrijk koraal zien. Houdt u er rekening mee dat u moet betalen voor alle Nitrox, dat u een duikverzekering moet hebben en een visum. Afhankelijk van waar je duikt, kan het zijn dat je een vergoeding van 5 USD moet betalen, geheven door de Egyptische regering. De regering heeft zich gerealiseerd hoe kwetsbaar de riffen zijn en om deze waardevolle toeristische attractie te behouden, heft zij een bijdrage om de infrastructuur te helpen behouden. Dit is verplicht op Ras Mohammed, Brothers Island en Zabargad Island. Er zijn ook regels waaraan u zich moet houden. U mag de vissen niet voeren, geen afval achterlaten en geen handschoenen dragen tijdens het duiken.

Hoewel er Duiksafari’s zijn waarbij duikers een boot huren voor een of twee weken, om zoveel mogelijk duiken te maken, is dit geen optie als je een gezin hebt. Deze Duik Safari’s kosten ongeveer 750 pond voor een week plus de kosten van de vlucht die tot 5 uur kan duren, vliegen van Londen Gatwick naar Hurghada. Het is veel beter om vakanties in Egypte te boeken waar er een hotel aan het strand is in de buurt van het duikgebied, waar de familie kan verblijven, wanneer u gaat duiken. Het Roma Hotel, Hurghada, voldoet perfect aan de eisen. Dit luxe hotel heeft volledige airconditioning en zeer comfortabele kamers, elk met een balkon. Ze bieden goedkope all inclusive vakanties in Egypte. Het hotel is trots op zijn eten, dat varieert van een uitgebreid buffet tot internationale gerechten en lokaal gevangen vis. De badplaats Hurghada heeft tal van faciliteiten voor een verscheidenheid aan sporten en er zijn winkelcentra, bars en restaurants allemaal binnen handbereik van het hotel. Het Roma Hotel biedt zijn gasten ook een enorm zwembad met bars aan het zwembad.

Wat is de beste plek om te duiken? De noordelijke wrakken zijn de lokale attractie. Hier liggen heel wat schepen begraven, waaronder Chrisoula K, Kimon M, Giannis D, Rosalie Moller, El Mina, Carnatic, Ulysees en Kingston. Allemaal gemakkelijke duiken waar je geen Nitrox voor nodig hebt. De meest interessante is echter Thistlegorn, en is de reden waarom veel duikers van over de hele wereld naar Egypte op vakantie komen. Gezonken tijdens WO ll, kan zijn lading nog steeds worden gezien en bestaat uit legervoertuigen, wapens, vliegtuigonderdelen en meer – allemaal bestemd voor de campagne van het 8ste Leger in Noord Afrika, maar nooit op de plaats van bestemming aangekomen. Het mooie van de Thistlegorn is dat ze slechts 30 meter onder de zeespiegel ligt en dus door duikers van alle niveaus kan worden bereikt. Sinds ze 10 jaar geleden werd ontdekt, zijn er al meer dan een half miljoen duikers geweest om haar te verkennen.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *