Duiken in de Filippijnen – 8 Interessante Feiten voor Avonturiers, Scuba Fanaten, en Reizigers

Duiken Filipijnen
All, Azië, Duiken Filipijnen

Om te duiken in de Filippijnen! Als er maar één reden was waarom een wereldreiziger de op één na grootste archipel ter wereld zou bezoeken, dan zou dat het zijn.

Waarom, zult u zich afvragen?

Lees de 8 interessante feiten hieronder door en misschien zal je volgende vraag zijn – waarom niet?

1. De Filippijnen, specifiek een bepaald gebied in de Verde Island Passage tussen Mindoro Island en het vasteland van Luzon, is door deskundigen betiteld als het “centrum van het centrum van de biodiversiteit van het zeeleven in de wereld.” Dit zorgt voor een onderwatermuseum van de zeelevenskunst van de natuur.

2. De hele cluster van eilanden die de Filippijnen omvat, biedt het hele jaar door duikbestemmingen. Er zijn dan ook honderden duikwinkels die 365 en 1/4 dag per jaar open zijn voor gevorderde technische avonturiers, recreatieve duikers en diegenen die nog “nat” willen worden.

3. De Filippijnen is een belangrijke speler in de Koraaldriehoek – door het WWF gedefinieerd als “Een plaats van ongeëvenaarde rijkdom, belang en schoonheid – De kwekerij van de zeeën.” Het grote aantal levendige koraaltuinen rond de eilanden biedt seconde na seconde schilderachtige ontmoetingen tijdens het duiken.

4. Van de 7 soorten zeeschildpadden (plaatselijk: Pawikan) in de wereld, worden er 5 aangetroffen door duikers die de Filippijnse wateren verkennen. Deze soorten zijn de Green, Hawksbill, Loggerhead, Olive Ridley, en de Leatherback die de grootste zeeschildpad is die in het land voorkomt.

5. Naaktslakken – die zeeslakken (en niet-slakken) die de aandacht en verbeelding van duikers over de hele wereld hebben getrokken. Er zijn honderden naaktslakkensoorten verspreid over locaties zoals de Sinandigan Wall (Nudibranch Paradise) in Puerto Galera, Malapascua, enz.

6. Het zou meer dan een kalenderjaar duren om het Filippijnse duiken volledig te waarderen. Voor beperkte duikvakanties, ga voor topbestemmingen. Deze zijn: Sabang in Puerto Galera, Malapascua in Cebu, Coron in Palawan, Anilao in Batangas, en Balicasag Island in Bohol, onder anderen.

7. LiveAboards zijn geweldige manieren om verschillende gebieden in één keer te verkennen in de Filipijnen. Er zijn zelfs trips die een zogenaamde Visayan Safari aanbieden waar de meeste van de must explore duikbestemmingen zijn. Dergelijke LiveAboards kunnen zelfs een bezoek aan het Tubbataha Reef omvatten, gelegen in het beschermde Tubbataha Reef National Marine Park in het zuidelijkste deel van de Filippijnen.

8. Misschien wel het beste aan het boeken van een duikvakantie op de Filippijnse Eilanden is het “never-a-dull moment” gevoel dat men ervaart of men nu daadwerkelijk duikt of tussen de duiken in. De meeste gebieden Zie item nummer 6.

De volgende keer dat u uw scuba bezoek aan de Filippijnen plant, houd dan bovenstaande feiten in gedachten. Misschien gaat u terug naar huis en wilt u meer, maar elk bezoek zal, zonder twijfel, een prachtige ervaring zijn.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *