Duiken in Indonesië – Blog Indonesie

Duiken Indonesie
All, Azië, Duiken Indonesië

Indonesië is de plaats bij uitstek om te gaan diepzeeduiken. Het is een van de top duikbestemmingen in de hele wereld. De reden hiervoor is dat ongeveer 20% van alle koraalriffen ter wereld zich diep in de Indonesische wateren bevinden. Indonesië bestaat uit vele eilanden, met een aantal dat oploopt tot 13.000, die zowel bewoond als verlaten zijn. Het heeft ook de langste kustlijn van een land in vergelijking met de hele wereld. Dit gezegd hebbende, is het niet meer dan normaal dat om de maximale duikervaring te krijgen, u Indonesië een bezoek moet brengen.

Als u Indonesië kiest als uw duikbestemming, zult u meer dan 3.000 soorten vissen en 450 soorten koralen kunnen zien. Of u nu een gelegenheidsduiker bent of duikt voor uw beroep, duiken in Indonesië zal u een van de beste ervaringen geven die u ooit kunt krijgen. De vulkanische onderwaterbergen en het macro leven zullen u de adem benemen. Er zijn bijna duizend duikplaatsen verspreid over de kust, waardoor u genoeg gebieden heeft om te verkennen.

Er zijn twee opmerkelijke duikbestemmingen in Indonesië. Dit zijn Komodo en Bali.

Komodo – Dit eiland heeft zo veel kenmerken en wordt beschouwd als een wonder dat zelfs in films wordt verkend. Dit is een plaats van grote diversiteit. Duiken in Komodo brengt u oog in oog met vele soorten koraalriffen van verschillende kleuren en afmetingen. De ondiepe riffen zijn gevuld met zeeleven. Als u geluk of pech heeft, afhankelijk van hoe u het ziet, kunt u zelfs een haai of twee tegenkomen. Andere zeedieren die u kunt zien zijn onder andere zonnevissen, clownkikkervissen, adelaarsroggen, kleurrijke sponzen en blauwgerande octopussen.

Bali – beschouwd als een van de mooiste zomerbestemmingen in de hele wereld, is Bali net zo populair als duikbestemming als als strandbestemming. Duiken aan de kust is erg populair op Bali, als u een avontuurlijk type bent. Als u voor Bali kiest, zult u tot uw grote vreugde ontdekken dat er veel verticale drop-offs, koraalruggen, zeegrasvelden en een van ‘s werelds meest gewaardeerde wrakken zijn.

Duiken op Bali kan het hele jaar door, maar als u de speciale behandeling wilt krijgen, is de beste tijd om te gaan duiken op Bali van april tot en met december. Als het regent, kunt u namelijk niet zoveel onder water zien. Als u echter bepaalde zeedieren wilt zien, zoals zonnevissen of haaien, dan kunt u het beste van juni tot september gaan.

Duiken in Indonesië kan door geen enkele andere bestemming worden geëvenaard. De diversiteit en schoonheid van Indonesië in combinatie met de ongelooflijk overvloedige keuzes voor drop-offs, zal duiken in Indonesië een ervaring zijn die u nooit zult vergeten.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *