Santana Arch – Beste duikbestemmingen in Sao Tomé en Principe

Duiken Sao Tome and Principe
Afrika, All, Duiken Sao Tome en Principe

Santana Arch – Beste duikbestemmingen in Sao Tomé en Principe

Een onmisbare duiklocatie in Sao Tomé en Principe, vooral in de Santana regio waarnaar hij genoemd is. Het begint in het noorden en verwelkomt duikers met zijn immense ingang op ongeveer 20 meter diepte. De bodem begint met zand en wordt rotsachtig als je door de boog naar binnen gaat. Kort daarna ziet u een doorgang die naar een ‘grot’ leidt – het is eigenlijk een doodlopende weg maar zeker de moeite waard om even te kijken en de kans om kreeften en andere interessante wezens te zien die zich schuilhouden.

Naarmate u verder in de boog komt, wordt het licht zwakker en begint het de vorm van een echte onderwatergrot aan te nemen in plaats van slechts een boog, maar u hoeft niet te aarzelen, want u kunt altijd licht zien doordringen van de ene of de andere kant.

De diepte neemt toe naarmate u de zuidelijke ingang nadert en het licht komt weer volop terug en u kunt uw duik langs de zijkanten van het eilandje voortzetten. Kijk uit naar nieuwsgierige trevally’s en barracuda’s en liefhebbers van onderwaterfotografie en -videografie zullen niet teleurgesteld worden!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *