Duiken in de Gilis – Blog Duiken Indonesie

Duiken Indonesie
All, Azië, Duiken Indonesië

Sinds ik mijn PADI Open Water heb gedaan in Ko Tao in 2005, ben ik geobsedeerd door duiken. Het gevoel van complete vrijheid en sereniteit als je onder water bent, is voor mij de hemel, en ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Daarom wist ik dat de Gilis een must waren voor mijn recente reis naar Indonesië. Ik had van het piepkleine eiland Gili Trawangan gehoord van een vriendin die daar 6 maanden had gewoond en als duikster had gewerkt. Zij had uit de eerste hand ervaring met het schitterende duiken in dit gebied en ik hoefde maar vijf minuten met haar te praten voordat ik overtuigd was.

Omdat ik met mijn zus en een andere vriend zou gaan, die beiden nog nooit gedoken hadden, raadde ze ons aan om naar Big Bubble Dive te gaan, omdat de groepen klein zijn en de instructeurs vriendelijk. De Gilis zijn de perfecte plek om te leren duiken. Er heerst een ontspannen sfeer, met veel duikers van verschillende niveaus. Je bent er ook zeker van dat je bij elke duik een grote verscheidenheid aan vissen ziet, en veel van de duikstekken zijn ondiep genoeg voor trainingsduiken.

Er zijn 16 duikstekken rond de drie Gili eilanden; Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Je kunt alle duikstekken bereiken met Jukung boten en de reistijd is niet meer dan ongeveer 25 minuten. Dit betekent dat je niet de helft van je tijd hoeft te besteden aan het reizen om bij de duikstek te komen! Dit is een groot pluspunt voor mij, aangezien ik de neiging heb een beetje zeeziek te worden, vooral na een duik, vanwege het zoute water dat mijn neus binnendringt.

Ik heb in totaal 8 duiken gedaan, en elke duik was absoluut fantastisch. Ik heb heel veel mooie dingen gezien, zoals inktvissen, octopussen, zwartpuntrifhaaien, boxfish (mijn persoonlijke favoriet), kogelvissen en schildpadden, om er maar een paar te noemen.

Op mijn laatste duik zou ik een buddy nemen met mijn pas gediplomeerde zus. Een van de Dive Masters stelde echter voor dat ik met een andere groep zou meegaan om een meer ervaren driftduik te maken, omdat dit volgens hem de beste duikstek in de omgeving was. Godzijdank deed ik dat! Dit was de meest spectaculaire duik die ik ooit heb gedaan. Ik had het geluk om een prachtige, 2 meter lange bumphead papegaaivis te zien. Deze vis was ongelooflijk om naar te kijken, glinsterend diepgroen in kristalhelder water. Deze duik was echt het hoogtepunt van mijn hele reis.

Voetstappen over de rommelende vulkaan. Slaap in strandbungalows in het paradijselijke Bali en fiets door de rijstvelden. Wij helpen u uw eigen Indonesië-avontuur samen te stellen: http://www.indonesiatravelplan.co.uk

Stoppen in Indonesië als onderdeel van een grotere reis? Wij kunnen uw vluchten rond de wereld organiseren: http://www.travel-nation.co.uk.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *