Seychellen

All

De archipel van de Seychellen biedt enkele van de beste duiken in de Indische Oceaan. De eilanden liggen 480 kilometer uit de kust van Afrika met 115 eilanden met een afstand van meer dan 1.100 kilometer. Gelegen op slechts 4 tot 10 graden ten zuiden van de evenaar, heeft het land het hele jaar door warm water en luchttemperaturen.

 

Dit land in de westelijke Indische Oceaan is verdeeld in twee grote geografische groepen, de binnenste eilanden en de buitenste eilanden. De binnenste eilanden zijn 41 granieten eilanden, terwijl de buitenste eilanden bestaan uit 74 koraalatollen en rifeilanden. De buitenste eilanden zijn verder onderverdeeld in vijf groepen.

 

De drie binnenste eilanden Mahé, Praslin en La Digue worden de hoofdeilanden genoemd en hier bevindt zich de overgrote meerderheid van de toerisme- en duikindustrie.

 

Scubaduikers die de Seychellen bezoeken, zullen uitstekend zicht vinden tijdens het bezoeken van de duikplekken rond de verschillende eilanden. De ondiepe wateren in de buurt van de diepe wateren creëren grote riffen die geweldig zijn voor duiken en snorkelen.

 

De wateren bij de eilanden hebben blootliggende rotsen en onderwaterpieken die bedekt zijn met koralen. Hoewel het een plezier is voor duikers, is het een gevaar voor de scheepvaart. Veel zeelieden hebben de gevaren tijdelijk uit het oog verloren en hebben hun schepen niet gedoneerd om te worden overgenomen door koralen.

 

Het noordelijke deel van Mahé is waar de meeste duikers naartoe gaan. Er zijn dertig verschillende duikplekken binnen een korte reisafstand van de duikoperators in het gebied. Extra duikplekken zijn iets langer en omvatten diegenen die zich nabij het zuidelijke deel van het eiland bevinden en die verder langs de noordoostkust.

 

Er zijn een paar duikoperators op het zuidelijke deel van het eiland die snelle toegang hebben tot de duikplekken aan de zuidkant.

 

Praslin en La Digue hebben een tiental uitstekende duikplekken die toegankelijk zijn vanuit duikcentra op die eilanden. Deze duikplekken zijn ook beschikbaar voor de duikcentra op Mahé die een hele dag willen duiken. Nog eens acht sites zijn te vinden rond Silhouette Island.

 

Hoewel duikoperators locaties met verschillende frequenties zullen bezoeken, zijn er meer dan 75 duikplekken waaruit ze kunnen kiezen.

 

De buitenste eilanden zijn de gebieden waar de liveaboard van de Seychellen naartoe gaat, naast de hierboven genoemde site. De meeste van deze eilanden zijn onbewoond en bieden volledige privacy tijdens het duiken. De eilanden Alphonse en Desroches zijn de enige twee die accommodatie voor bezoekers hebben. Elk heeft uitstekende resorts die ongerept duiken aanbieden zonder dat andere duikers de sites gebruiken.

 

Hoe duik je op de Seychellen?

Duikers die op de Seychellen komen duiken, moeten goed kijken naar de beschikbare opties. Zowel de liveaboards als het duiken op het eiland bieden uitstekende opties.

 

De drie hoofdeilanden bieden uitstekende duikmogelijkheden met een ontspannen locatie met eenvoudige ondersteuningsfaciliteiten. Deze eilanden bieden een aantal andere toeristische activiteiten en naast duiken zijn er andere natuuractiviteiten. Aangezien het aantal duiklocaties van duikoperators laag is, zullen duikers bij geen enkele duik overvol zijn. Op de twee buitenste eilanden met duikresorts, vinden duikers weinig buiten de resorts. De duikplekken zijn ongerept en bieden unieke ervaringen.

 

De liveaboards zullen reizen naar wat alleen kan worden omschreven als maagdelijke duikplekken. Een liveaboard is mogelijk de enige die een duikstek bezoekt en niet bij elke duik.

 

Zowel de liveaboards als de resorts kunnen duiken aanbieden die geschikt zijn voor alle vaardigheidsniveaus van duikers.

 

Waar te verblijven? 

 

De Seychellen-eilanden hebben een warm tropisch klimaat dat het hele jaar door comfortabele omstandigheden biedt.

 

Oktober tot maart wordt beheerst door de noordwestelijke passaatwinden die windsnelheden van 8 tot 12 knopen brengen.

Mei tot september is de tijd van de zuidoostelijke passaatwinden die brisker zijn. Dit zorgt voor uitstekend zeilweer, maar meer oppervlaktehaksel waar duikers mee te maken zouden moeten hebben.

April / mei en oktober / november zijn de beste tijden om te duiken, aangezien de wind en de zee kalm zijn, de watertemperaturen 29 ° C bereiken en het zicht meer dan 30 meter bedraagt.

Seychellen

 

Duikcursussen

Het is een perfecte plek om te leren duiken en je training te verbeteren. De brede v

Door de vele duikplekken is er voor elk wat wils en dat betekent ook dat duiktraining op alle vaardigheidsniveaus hier geweldig is.

 

Duikvoorwaarden

April / mei en oktober / november zijn de beste tijd om te watersporten, zoals snorkelen en duiken. De zeeën zijn erg kalm en de watertemperatuur bereikt soms 29ºC en het zicht is vaak meer dan 30 meter. De weerservice van de Seychellen heeft gedetailleerde weersinformatie.

 

Snorkelen op de Seychellen

Snorkelaars zullen ontdekken dat de Seychellen uitstekende mogelijkheden bieden om onder water te verkennen. De meeste resorts en veel liveaboards hebben speciale programma’s om te snorkelen.

De locatie van de Seychellen in het westelijke deel van de Indische Oceaan leeft van het zeeleven. Hoewel het aantal verschillende soorten koraal- en rifvissen lager is dan in het Indo-Pacifische gebied, is het nog steeds veel hoger dan in de Caribische en Rode Zeeën. De eilanden, atollen en koraaleilandjes zijn rijk aan koralen die groot en klein zeeleven aantrekken. Enkele van het onderwaterleven waar het gebied om bekend staat, zijn onder meer:

 

Karetschildpad en groene schildpadden

Wildvissen zoals zwaardvis, marlijn en zeilvis

Barracuda

Reuze tandbaars

Grijze en zilvertip rifhaaien

Hammerhead Sharks

Leeuw vis

Mantarog

Napoleon Wrasse

Doejong

Pijlstaartrog

Walvis haai

 

Duikveiligheid

Als u een aanstaande duiktrip plant of naar de Seychellen reist, is het een heel goed idee om te investeren in een reisverzekering voor duiken, omdat u nooit weet wat er kan gebeuren en wanneer u het nodig heeft (er gebeuren namelijk ongelukken!). Ik raad deze duikverzekering aan, omdat ze wereldwijde dekking bieden en zich richten op het bieden van kwaliteitsverzekeringen en medische hulp aan duikers.

 

Op de Seychellen en de Malediven kun je uitstekend duiken. De locaties onder water lijken erg op elkaar met misschien meer wrakken op de Seychellen. De Seychellen hebben echter niet het grote aantal resorts op privé-eilanden en hebben niet de internationale reputatie een luxe huwelijksreisbestemming te zijn. Voor de Scuba-duiker betekent dit dat de Seychellen een meer natuurgerichte bestemming zijn en redelijker geprijsd.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *