Duiken in Kenia – Duikvakantie Kenia

Duiken Kenia
Afrika, All, Duiken Kenia

Duiken in Kenia

Kenia is een geweldige plek voor duikers, met een uitgestrekt koraalrif langs de kust en mariene parken om het te beschermen tegen overbevissing en ontwikkeling. De stranden zijn ook heel bijzonder en je kunt gemakkelijk een week aan de kust doorbrengen en nog steeds wensen dat je langer kon blijven!

De hele kust van Kenia is een zeer populaire toeristische bestemming, en duiken is de meest populaire watersport langs de kust. Er zijn veel verschillende duiklocaties variërend in moeilijkheidsgraad langs de hele kust, zodat duikers van alle niveaus kunnen genieten van de ervaring en er zijn ook tal van duikcentra die iedereen die wil om gecertificeerd te worden zal helpen. Duiken in Kenia is echt een ervaring die je niet mag missen en het combineren van je safari met briljant duiken voor de kust zorgt voor een vrij verbazingwekkende vakantie.

Beste tijd om te duiken in Kenia

Kenia is het hele jaar door een duikbestemming, maar de beste tijd van het jaar om te duiken op de meeste plaatsen is Nov voor de korte regens Feb/Maart voor de lange regens. Mei / juni en in sommige gebieden juli / augustus zijn geen duik periodes als gevolg van sterke wind. Wat het zicht betreft, is november een van de betere maanden met een gemiddelde van 20 meter, vergeleken met 10 – 15 meter in januari. Een ander punt waarop u uw beslissing kunt baseren is de migratiepatronen van bepaalde zeedieren die u tijdens uw duiken wilt zien. Als u walvishaaien wilt zien, dan kunt u Kenia bezoeken van oktober tot en met april en de migratie van bultruggen is van juli tot en met oktober.

Soorten zeeleven

Zacht en hard koraal, papegaaivissen, Acropora, sweetlips, barracuda’s, zwart- en witpuntrifhaaien, anemonen, snappers, trevally’s, tonijnen, spookpijpen, bladvissen, murenen, kikkervissen, zeeschildpadden en vele andere vissoorten uit de Indische Oceaan.

Beste duikplekken

Er zijn een aantal geweldige duikspots wanneer u op uw Kenia avonturen gaat. Met zijn prachtige koralen en overvloedig zeeleven bieden Mombasa Marine Park en het Bamburi gebied in het noorden enkele van Kenia’s beste duikplekken. Er is ook een aantal wrak spannende driftduiken en een aantal diepe duiken voor de meer ervaren duikers.

Kenia Duik Feiten

– Gemiddelde water temperatuur: 22C – 29C

– Gemiddelde zichtbaarheid: 5-30 meter

– Beste duikmaanden: Oktober tot April

– Warmste tijden: November tot mei

– Koudste tijden: Juni tot oktober

Ontmoet de Masai en beklim Mt Kenia. Slaap in tent lodges in leeuwen territorium privé kampen onder de Serengeti sterren. Ontdek de snorkelbaaien van Zanzibar. Wij helpen u uw eigen Kenia & Tanzania avontuur samen te stellen.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *