Duiken in Tanzania – Van Liveaboards tot afgelegen eilanden, er is genoeg te zien en te doen – Duiken Zanzibar en Mafia Eilanden

Duiken Zanzibar en Mafia Island
Afrika, All, Duiken Zanzibar en Mafia Island

Duiken in Tanzania – Van Liveaboards tot afgelegen eilanden, er is genoeg te zien en te doen

De zee tussen het vasteland van Tanzania en het eiland Pemba wordt door stroming geteisterd en is daarom een geweldige plek om pelagische vissen in het water te zien, waaronder Mantaroggen en Walvishaaien met ook dolfijnen die het gebied bezoeken,

De meeste duikplaatsen van deze regio liggen aan de westelijke rand van de afgelegen eilandjes waar de gunstige diepte en stroming betekenen dat de duikomgeving perfect wordt. Hoewel, zoals bij sommige duiken in het naburige Kenia, de meeste duiken driftduiken zijn, dus ervaring of basiskennis van de technieken zou een hulp zijn. Maar u wordt beloond met goed gevoed koraal om van te genieten. Er zijn een paar permanente duikcentra in deze regio, maar het merendeel van de duikers komt van de liveaboards die in het gebied actief zijn.

Een van de minder bekende duikpareltjes van het gebied zijn de Mafia-eilanden. Meer een groep eilanden dan een individueel eiland, vindt het duiken in deze regio plaats binnen een beschutte baai en, als de getijden het toelaten, de kanalen die in en uit de baai leiden. Het zijn diverse rifsystemen met spectaculaire onderwaterlandschappen. Ze zijn misschien niet gemakkelijk te bereiken, maar de inspanning wordt beloond als je er eenmaal bent. U kunt het geluk hebben om grote oceanische pelagische vissen, veel rifvissen en zelfs schildpadden te zien.

In 1995 werd een deel van de zuidkant van Mafia Island omgevormd tot een marine park om het gebied te beschermen, dankzij de vrijwillige inzet van een groep Britse duikers. Ook een bezoek waard tijdens het duiken in Tanzania zijn Chole Channel, Kinasi Pass en Chole Wall. En als u even rust nodig heeft van het water, zijn er ook nog de landsafari’s om te proberen een andere reeks roofdieren op het land op te sporen. Er zijn ook een paar andere plaatsen om te verkennen, hoewel als u een trektocht op de vulkanen maakt, denk er dan aan om voldoende tijd te nemen van het duiken tot het verkennen, aangezien u misschien wel de hoogte in gaat.

Er is veel te zien en te doen tijdens een reis naar Tanzania, zowel op het land als in het water. Als u er in de maanden maart tot augustus bent, ziet u misschien schildpadden nestelen en in het water rondzwemmen, hoewel het duiken in deze tijd van het jaar niet het beste is. Sommigen raden december tot maart aan voor de beste duikomstandigheden, terwijl bepaalde gebieden zoals het eiland Zanzibar het best in oktober of november kunnen worden bezocht wanneer het duiken veel beter is, ook al is het beste duiken aan de oceaankant en is het kanaal tegenover Dar Es Salaam slibachtig en kan het vol liggen met boten.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *