Is Sal een bezoek waard in Kaapverdië? – Duiken Kaapverdie

Duiken Kaapverdie
Afrika, All, Duiken Kaapverdië

Is Sal een bezoek waard in Kaapverdië?

Het eiland Sal ligt heel dicht bij de West-Afrikaanse kust van Senegal en is het meest ontwikkelde van alle Kaapverdische (of Cabo Verde) eilanden. Het is ongeveer 30 km lang en de breedste breedte is 12 km. Het eiland Sal is het vlakste eiland van de Kaapverdische archipel en dankt zijn naam aan de nu inactieve zoutmijnen.

Het eiland Sal is de thuisbasis van de eerste internationale luchthaven van Kaapverdië, maar als je er landt, maak je niet meteen een liefde op het eerste gezicht indruk. Het landschap is een beetje maanachtig, dor en grijs. Maar vergis u niet, want Sal is bij uitstek een toeristische bestemming in opkomst. Het prachtige witte zand en de vele kleuren van de zee vormen een prachtige achtergrond voor de strandgeoriënteerde activiteiten die de belangrijkste redenen zijn om het eiland te bezoeken en het is deze combinatie die voor een prachtig contrast zorgt.

Sal is het meest ontwikkelde eiland op het gebied van toerisme en heeft een van de beste stranden ter wereld. De stad Santa Maria beschikt over 8 km gouden zandstranden met het hele jaar door warme zeetemperaturen. Als gevolg hiervan komt een aanzienlijk deel van de bezoekers hier al voor de watersport, met perfecte omstandigheden voor surfen, zeilen, vissen, snorkelen, windsurfen en kitesurfen. . Ook scubaduiken wordt een grote trekpleister in Kaapverdië omwille van het fabelachtige en gevarieerde zeeleven in de oceanen. In Santa Maria zijn er voldoende instructeurs en materiaal voor alle watersporten. Er is ook minigolf, basketbal- en tennisvelden, volleybal- en voetbalvelden en uitstekende zwembaden.

Er zijn verschillende nieuwe luxe hotels gepland, samen met vele villa’s, appartementen, winkels, spa’s en restaurants, dus voor de komende jaren kan men enige verstoring van de bouwwerkzaamheden verwachten. Het grote pluspunt is echter dat alle nieuwe en geplande gebouwen laagbouw zijn. Door de ontwikkeling van de toeristische industrie worden er regelmatig nieuwe locaties en faciliteiten geopend.

Tijdens een bezoek aan Sal is het de moeite waard een tocht rond het eiland te maken. U moet vooral het zoutmeer bij Pedra de Lume zien en de haven van Palmeira is een prachtige kleine plaats, met kreeftenkwekerijen en zoutzuiveringsstations die een inzicht geven in het dagelijkse leven op het eiland. Om het ‘echte’ Sal te zien moet u een bezoek brengen aan Espargos met zijn pittoreske hoofdplein. Het dankt zijn naam aan het belangrijkste gewas, asperges. Andere plaatsen om te bezoeken zijn Buracona (‘groot gat’), een natuurlijk getijdenbad. Er zijn uitstekende cruises beschikbaar langs de mooie kustlijn van Sal, of dagtochten per catamaran naar andere Kaapverdische eilanden.

Kortom, Kaapverdië is in volle opmars en maakt zich op om ontdekt te worden door internationale toeristen. Steeds meer toeristen trekken naar het eiland Sal om te zien waar de drukte om draait.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *