Duiken in Kenia – Manta roggen, walvishaaien, schildpadden en meer

Duiken Kenia
Afrika, All, Duiken Kenia

Duiken in Kenia – Manta roggen, walvishaaien, schildpadden en meer

Als je naar Kenia gaat om te duiken in de Indische Oceaan, dan zul je naar een van de vier belangrijkste resorts gaan. In het noorden van het gebied is Lamu het belangrijkste duikresort en in het zuiden heb je Mombasa en Diana Beach. Tussen deze twee gebieden in kun je gaan duiken bij Watamu.

Helaas hebben slechte duiktechnieken en jarenlang gebrek aan zorg voor de duikgebieden in het verleden geleid tot schade aan de rifsystemen, maar gelukkig zijn er nu mariene parken in de gebieden die goede duikervaringen bieden voor bezoekende duikers.

Lamu in het noorden van het gebied is een archipel van zeven eilanden. Het is geen populaire duikbestemming en dat is eigenlijk een voordeel voor het gebied. Er zijn niet zo veel operators die vanuit het gebied opereren, maar spoor een geschikt duikcentrum op en zij kunnen u dan helpen om enkele kwaliteitsriffen te ervaren.

In de middelste regio is het Watmu-Malindii Marine Park de plaats waar u de beste duikervaringen zult vinden. In deze regio zullen de meeste duiken driftduiken zijn, dus een aangepaste opleiding of ten minste kennis van de vereiste technieken kan een voordeel zijn. De beloning kan zijn om grote pelagics te zien tijdens uw duik. De gelukkigen zullen getuige zijn van Manta Roggen en de nog meer gelukkigen zullen de enorme Walvishaaien te zien krijgen tijdens hun duiken in dit gebied.

De meeste duikplaatsen hier zijn verrassend ondiep, waardoor je lange duiken kunt maken. De meeste vallen in het 20m en minder gebied met slechts een paar die verder gaan dan de 30m mark. Als u eens wat anders wilt dan een driftduik, kunt u ook naar het Shakwe wrak, een oude garnalentrawler. Het is overgenomen door een rif en heeft veel roggen, baarzen en koraalduivels om te bewonderen.

Weg van het Marine Park in de centrale regio ligt Watamu zelf, verder naar het zuiden. Er zijn een groot aantal duikplaatsen in dit gebied, die van boeien zijn voorzien om het koraal te beschermen. Naast de reeds genoemde mantaroggen en walvishaaien en de gebruikelijke rifvissen, kunt u hier ook dolfijnen, schildpadden en haaien zien.

Als we afdalen naar het zuiden van het Keniaanse duikgebied zien we de bruisende stad Mombasa, waar de riffen helaas niet zo goed beschermd zijn als mogelijk was geweest. Dit betekent dat de meeste duikers het gebied zullen gebruiken als tussenstop om Tanzania’s Pemba Channel en het Kisite-Mpungiti Marine National Park te bereiken.

Het meeste duiken in deze regio concentreert zich daarom op de enorme zandige kustlijn tot aan Gazi Bay. Met goede faciliteiten en een rifsysteem vlak voor de kust, kan het duiken op alle duikplaatsen één lange ervaring zijn van hetzelfde. Maar schildpadden, tandbaarzen en pijlstaartroggen bezoeken het gebied vaak, een waardige locatie voor bezoekers die waarschijnlijk meer naar het gebied geroepen zijn voor de stranden dan voor de kwaliteit van het duiken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *