Duiken met haaien in Zuid-Afrika – Te zien haaien en waar ze te zien zijn in Zuid-Afrika

Duiken Zuid Afrika
Afrika, All, Duiken Zuid-Afrika

Duiken met haaien in Zuid-Afrika – Te zien haaien en waar ze te zien zijn in Zuid-Afrika

Er is een probleemloze en gegarandeerde manier om met haaien te duiken in Zuid-Afrika, een manier die zelfs uw niet-duikende vrienden kunnen meemaken en kijken hoe u geniet. Voor bezoekers die naar Kaapstad gaan, is er een overdekte roofdiertank in een aquarium waar u kunt duiken met de zeedieren die er te zien zijn.

Voor degenen die de meer traditionele haaienervaring willen, zijn er de haaienduikervaringen die regelmatig Kaapstad verlaten. Deze vertrekken richting Shark Alley, dat tussen Dyer en Geyser Islands ligt. Dit is een uitstekende gelegenheid om deze angstaanjagende roofdieren met een nog angstaanjagender reputatie van dichtbij te zien, hoewel er waarschijnlijk veel andere duikers op hetzelfde moment in het water zijn voor soortgelijke ervaringen. Deze ervaring staat ook niet alleen open voor ervaren duikers, want de gehaaste route kan u in een mum van tijd van proefduik tot witte haai ervaring brengen. Hoewel velen niet zeker zijn of dit wel zo’n goed idee is.

De ruwetandhaai is ook een veel voorkomende bezoeker van Zuid-Afrika. Deze worden vaak aangetroffen in het gebied rond Plettenberg Bay, ten noorden van Kaapstad, en in Aliwal Shoal, een rif voor de kust. Meer tandvinnige haaien zijn te vinden verder op de kust bij Protea Banks, waar zoveel verschillende soorten haaien te vinden zijn dat het bekend staat als de haaienhoofdstad van Zuid-Afrika.

Tijgerhaaien zijn ook een bezoeker van het gebied. Zij bezoeken het gebied Aliwal Shoal in de zomermaanden. Deze offshore school ligt op ongeveer 50 mijl afstand van Protea Banks en is ook de thuisbasis van de zomer bezoekers zoals manta’s en winter bezoekers zoals meer raggedtooth haaien.

Terug naar de Protea Banks en het scala aan haaien dat hier het hele jaar door kan worden aangetroffen is enorm. Naast de reeds genoemde haaien worden ook hamerhaaien, voshaaien en stierhaaien regelmatig in het gebied aangetroffen. Een spektakel voor de haaienjagende duiker, misschien moeten degenen die zich niet al te comfortabel voelen met haaien hun duikuitbaters vooraf waarschuwen!

Tenslotte, in het noorden van KwaZulu Natal is het gebied Sodwana Bay, de thuishaven van vele grote soorten haaien. Nog meer stierhaaien en tijgers zijn hier te vinden, samen met grijze rifhaaien en silvertips. Zelfs de oneven grote witte haai zal verschijnen in het gebied van tijd tot tijd.

Als u de haaien wilt ervaren, zijn de stierhaaien meestal in het gebied van september tot mei, terwijl de hamerhaaien meestal van september tot april te vinden zijn. De tijgerhaaien zijn slechts enkele maanden te vinden van januari tot mei, terwijl de ruwetandhaaien van mei tot september te zien zijn. De walvishaaien ten slotte komen voor tussen november en maart. Er zijn ook andere regelmatige bezoekers zoals een verscheidenheid aan walvissen en schildpadden.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *