Leren duiken in de Rode Zee – Duiken Sudan

Duiken Sudan
Afrika, All, Duiken Sudan

Leren duiken in de Rode Zee

Al vele jaren is en blijft de Rode Zee een van de populairste duikbestemmingen ter wereld. De steeds groeiende populariteit is zo groot geworden, dat het een centrum van toerisme is voor alle soorten vakantiegangers.

Het hele jaar door gegarandeerd mooi weer is slechts een van de aantrekkelijke factoren, net als de kortere vluchten van Europese landen naar Egypte, die zorgen voor een comfortabeler bezoek, en met het exotische gevoel. De specifieke aantrekkingskracht op duikers en bezoekers die het willen leren, is begrijpelijk vanwege de enorme uitgestrektheid langs de kustlijn, van het noorden van het land naar het zuiden en naar Soedan.

Het heeft honderden kilometers rijk koraalrif, bewoond door een overvloed aan soorten, van de kleinste vissen tot de grotere pelagische soorten. Bepaalde soorten worden het meest gezien in bepaalde periodes van het jaar, vanwege de broedtijd en de trek naar warmere wateren.

Snorkelaars zien vaak de activiteit van het zeeleven, omdat het koraal naar het zonlicht toe groeit. Leren duiken in de Rode Zee is al tientallen jaren een snel groeiende industrie, en meer een luxe vergeleken met duiken in het Verenigd Koninkrijk. De zachte afleiding van het kleurrijke onderwaterleven tijdens de eerste fasen van de PADI open water cursus is ontspannend en draagt bij aan de ervaring. Veel duikcentra in de Rode Zee bieden beginnerscursussen aan tot en met het instructeursniveau. De open water cursus duurt tussen de 4-5 dagen en omvat een combinatie van theorie en praktische opdrachten met een schriftelijke eindtoets. Dagboten zijn ook gebruikelijk voor het bereiken van duikstekken die niet toegankelijk zijn vanaf de kust, of die zich op een paar mijl afstand van het resort bevinden.

Liveaboards zijn ook een ander alternatief waar het ook mogelijk is om te leren duiken, hoewel de soorten riffen en de diepten waarop een beginnende duiker kan duiken beperkt zijn. Tegenwoordig worden liveaboard routes onderverdeeld in noordelijke en zuidelijke routes. De noordelijke charters omvatten wrakken en riffen omdat hier de meeste wrakken liggen. De zuidelijke charters gaan naar mariene parken zoals de Broeders, Daedalus, Elphinstone, waar gewoonlijk de grotere pelagics worden aangetroffen. In het diepe zuiden wordt ook St. John’s bezocht, dat verder naar het zuiden ligt richting de Soedanese grens. John’s, dat verder zuidwaarts ligt richting Soedanese grens. Het is populair bij liefhebbers van onderwaterfotografie vanwege de grote, schilderachtige pinakelformaties en de overvloed aan zeeleven.

Het zuiden van Egypte is nog niet zo volgebouwd als het noorden, namelijk Sharm el Sheikh, dat het bekendste toeristische kustgebied lijkt te zijn, gevolgd door Hurghada, en Marsa Alam. Deze verschillen allemaal in karakter, omdat ze zich in de loop van de decennia op hun eigen manier hebben ontwikkeld om de belangrijkste toeristische attracties te bieden, wat noodzakelijk is voor het overleven van de industrie en de lokale bevolking om te overleven en in hun levensonderhoud te voorzien.

Leren duiken in de Rode Zee opent een hele nieuwe wereld voor beginners, en stelt hen in staat om vele wonderen in de diepte te ervaren, die we vaak voor lief nemen. Zodra deze cursus is afgerond, volgen de meeste duikers het volgende niveau van gevorderde open water duiker. Dit geeft meer flexibiliteit, omdat diepere duikplaatsen veilig en binnen het gekwalificeerde niveau kunnen worden bezocht. Met de overvloed en verscheidenheid van het bestaande onderwaterleven in de Rode Zee, zijn de ervaringen van terugkerende bezoekers elke keer anders, vandaar de populariteit.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *