Duiken Kenia
Afrika, All, Duiken Kenia

Mombasa Kenia – Het hart van Kenia’s toerisme

Er zijn exotische plaatsen die men in verschillende delen van de wereld kan bezoeken, maar een reis naar de kustplaats Mombasa Kenia is er een die u de rest van uw leven zal bijblijven. Mombasa is een prachtig zonnig tropisch eiland met witte zandstranden en uitnodigend warm water dat leeft van allerlei soorten zeeleven. Er zijn tal van fascinerende activiteiten op de stranden en op het vasteland, waar zich verschillende steden bevinden die zowel kosmopolitisch zijn als diep doordrenkt van de kustcultuur en -geschiedenis.

De stranden van Mombasa Kenia, zoals Nyali, Bamburi, Mtwapa, Tiwi en Diani, hebben resorts en guesthouses van wereldklasse die uitstekende accommodatie en cuisine bieden. Hier kunt u ontspannen op de verlaten stranden, ver weg van de buitenwereld. De uitgestrekte en spectaculaire koraalriffen herbergen zeldzame soorten waterdieren en planten en kunnen worden verkend door te duiken en te snorkelen. Wie niet wil duiken, kan de riffen nog steeds bekijken tijdens een tochtje op een boot met een doorzichtige glazen vloer. Het warme en kalme open water maakt dit een ideale plaats voor beginners om duiklessen te nemen van de erkende operators ter plaatse. De MV Dania, die in 2002 voor de kust van Nyali Beach zonk, is beroemd voor wrakduiken. U kunt ook een bezoek brengen aan Wasini, waar zich een nationaal zeepark bevindt waar u groene schildpadden, dolfijnen, de walvishaai en ontelbare soorten prachtige vissen kunt zien.

De brede monding van de kustwateren bij Kilifi Creek maakt Mombasa een ideale plaats om te zeilen en er zijn jachten en getrainde bemanning te huur. Er zijn ook andere soorten boten te huur, zoals kajaks en skiffs, waarmee afgelegen grotten en baaien kunnen worden verkend, zoals de mangrovebossen die gedeeltelijk onder water liggen.

Er zijn veel bezienswaardigheden op het vasteland van Mombasa Kenia. In Kongo aan de zuidkust kunt u een bezoek brengen aan de Mwana Moskee, die dateert uit de 15e eeuw en nog steeds wordt gebruikt voor gebed. U kunt ook enkele plaatsen bezoeken die verband houden met de slavenhandel in de Indische Oceaan, zoals Jumba la Mtwana en de mysterieuze Shimoni-grotten, waarvan wordt aangenomen dat ze slaven vasthielden voordat ze in schepen werden gestopt om naar andere continenten en slavenmarkten te worden gevaren. Verder landinwaarts treft men de Mijikenda stammen aan die nog steeds vasthouden aan hun cultureel erfgoed.

De stranden van Mombasa zijn nu een van de plaatsen waar u een privéstrandbruiloft kunt houden, omringd door uw geliefden, en het is ook een perfect toevluchtsoord voor een huwelijksreis. De steden hebben veel moderne diensten waaronder theaters, casino’s en zelfs een internationale luchthaven waar u rechtstreeks naar Mombasa Kenia kunt vliegen.

Stephen is een in Kenia gevestigde toerisme consultant die schrijft over toerisme gerelateerde onderwerpen. Hij is dol op de natuur, bezit en exploiteert een lijn van hotels en villa’s in Diani beach en houdt ook van Afrikaanse wildlife safari’s. Hij beveelt de zuidkust aan voor een ontspannen uitje in Diani Beach voor ultieme verjonging.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *