Kaapverdische Eilanden – De nieuwe Cariben – Duiken Kaapverdie

Duiken Kaapverdie
Afrika, All, Duiken Kaapverdië

Kaapverdische Eilanden – De nieuwe Cariben

Ik kwam voor het eerst in aanraking met de Kaapverdische Eilanden toen ik op zoek was naar een meer ongrijpbare vakantie. In die tijd was er niet veel te bieden op vakantiegebied. Nu is het een ander verhaal. Als opkomende bestemming zijn er tal van mogelijkheden voor wie op zoek is naar een vakantie naar Kaapverdië. Met slechts 5 ½ uur vliegen van het Verenigd Koninkrijk, een tropisch klimaat en geen jetlag, zou dit wel eens het nieuwe Caribisch gebied kunnen worden.

Vakantie naar de Kaapverdische Eilanden – Wat zijn de mogelijkheden?

De 10 eilanden tellende archipel ligt vlak voor de kust van Senegal aan de westkust van Afrika en is in slechts 5 ½ uur te bereiken vanuit het Verenigd Koninkrijk. Met slechts één uur vliegtijdverschil met de Canarische Eilanden hebben de Kaapverdische Eilanden een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van hun meer populaire noordelijke neven. De Kaapverdische Eilanden hebben het hele jaar door een temperatuur tussen 24 en 29 graden Celsius, vergeleken met 17 tot 28 graden Celsius op de Canarische Eilanden. De zeetemperaturen zijn ook een paar graden warmer, waardoor ze ideaal zijn om te zwemmen en te duiken.

Vakantie naar de Kaapverdische Eilanden – Welk eiland is het beste?

Van de tien eilanden zijn er maar drie die echt in aanmerking komen voor een vakantie. Het meest ontwikkelde eiland en daarom het meest geschikt voor wie een vakantie naar de Kaapverdische Eilanden wil, is het onbewoonde eiland Sal. Met directe vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en een gevestigde toeristenindustrie heeft dit eiland meer dan 350 dagen zon per jaar. De belangrijkste toeristische gebieden liggen rond de hoofdstad van Sal, Santa Maria, met veel te bieden voor wie een ontspannen vakantie wil en voor wie op zoek is naar sporten zoals windsurfen en duiken.

Boa Vista is een ander onbewoond eiland iets ten zuiden van Sal. Er zijn rechtstreekse vluchten beschikbaar vanuit het Verenigd Koninkrijk. De toeristenindustrie staat nog in de kinderschoenen, maar er is één resort aan de kust dat profiteert van het kristalblauwe water. Als u ergens heen wilt dat nog ontdekt moet worden, kijk dan naar Boa Vista voor uw vakantie naar de Kaapverdische Eilanden.

Santiago ligt in de zuidelijke eilandengroep. Het is het minst ontwikkeld in termen van toerisme, maar dat zal veranderen met een aantal resorts die bijna klaar zijn. Het is een tropisch eiland met een bijpassend landschap, dus als u op zoek bent naar het Caribisch gebied dan is Santiago uw beste gok. Er zullen rechtstreekse vluchten beschikbaar zijn zodra de resorts klaar zijn, wat tegen het laatste kwartaal van 2008 zou moeten zijn.

De andere eilanden zijn allemaal gemakkelijk te bereiken vanaf de drie reeds genoemde. Deze eilanden hebben nog niet de infrastructuur voor massatoerisme maar zijn zeker de moeite waard. Als u een vakantie naar Kaapverdië overweegt, ga dan naar het meer ontwikkelde eiland Sal. Avonturiers kunnen hun hart ophalen in Boa Vista. Hoe dan ook, als u uw vrienden vertelt dat u op vakantie gaat naar de Kaapverdische Eilanden, verdient u zeker wat brownie points.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *