Duiken in Sao Tomé en Principe – Duiken Sao Tomé en Principe

Duiken Sao Tomé en Principe
Afrika, All, Duiken Sao Tome en Principe

Duiken in Sao Tomé en Principe

Genesteld in de Golf van Guinea liggen twee prachtige eilanden: Sao Tomé en Principe. Gelegen aan de westkust van Afrika, bieden de eilanden een afgelegen en prachtige duikoase binnen een uitgestrekte oceaan, aangezien ze een van de enige gebieden zijn om te duiken aan de westkust tussen Kaapstad in het zuiden en de Cabo Verde Archipel verder naar het noorden. Deze voormalige Portugese kolonie is een onafhankelijke natie en nog relatief onbekend bij toeristen waardoor het een toplocatie is voor duikers om te verkennen. Van wrakduiken in het noorden, het beroemde Santana-eiland in het oosten, tot de overvloed aan pelagisch leven in het zuiden van de Rolas-eilanden.

Sao Tome varieert van de jungle en savanne van het Ôbo Natural Park tot bergen zoals de Pico Sao Tome, met een hoogte van 2024m in het midden van het eiland. Het is ook de thuisbasis van de lagune Lagoa Azul. Liefhebbers van koffie en cacao zullen zich hier in het paradijs bevinden, want het zijn zowel voorzieningen van nationale trots als uniek en rijk aan smaak! De westkust van het eiland is wild zonder gemakkelijke toegangspunten, zowel avontuurlijk als opwindend en mijlenver verwijderd van de drukte van het toerisme.

De onderwatertopografie van Sao Tomé is heel typisch voor de equatoriale Atlantische Oceaan, een mengeling van formaties met een vulkanisch verleden, met zowel tropische als sub-tropische fauna. Onder water zijn er tal van mooie verrassingen te vinden, hoewel er nog geen beschermde gebieden zijn en nettenvisserij nog steeds is toegestaan. Duikers kunnen barracuda’s, zeepaardjes en pijlstaartroggen in alle maten spotten. Onderwaterfotografen zouden een week of maximaal 10 dagen moeten uittrekken om alle rijke en mooie plekken die Sao Tomé te bieden heeft te kunnen bekijken! Santana en de oostkust zijn een goede uitvalsbasis om de beste plekken van het eiland te bereiken.

Sao Tome is nog niet getroffen door de schadelijke effecten van het toerisme, noch op het land, noch onder water – een echt verfrissende ontdekking zeker! Wacht dus niet veel langer om deze ongelooflijke plek te bezoeken.

De beste duikcentra

Atlantisch Duikcentrum

De beste duikplaatsen

Blauwe Lagune – Lagoa Azul
De noordelijke wrakken
Santana Boog

Fauna / Flora
Mariene flora en fauna

Typisch Atlantisch, is de onderwaterfauna van Sao Tomé een perfecte mengeling van subtropische en kleurrijke equatoriale fauna! De pelagische fauna is vooral te vinden in het zuiden van Sao Tomé bij de Zuidelijke Rolas Eilanden. Kijk uit naar pijlstaartroggen en adelaarsroggen, grote tandbaarzen en ander pelagisch leven zoals tonijn en zwaardvis die tussen december en mei verschijnen.

In het noorden, bij Lagoa Azul, is een zeepaardjesreservaat en tijdens slechts één duik kunt u tot wel een dozijn zeepaardjes zien en soms nog veel meer! Onderwaterfotografen en videografen, houd uw camera’s gereed! In dit specifieke gebied komen thermoclines voor als gevolg van de convergentie van de stromingen langs de oost- en westkust. Dit is een interessante ervaring om je duik te beginnen in tropisch water en te eindigen in gematigd water! De lange koraalzwepen die hier te vinden zijn, getuigen van deze unieke en diverse omgeving.

De wrakken in het noordoosten trekken ook een gevarieerde en vaak dichte tropische fauna aan. Er zijn hier tal van kleurrijke fotografische mogelijkheden te vinden. Diepe duiken zijn zeldzaam rond Sao Tomé, maar bieden toch mooie duiken, waaronder grote gorgonen en enorme rotsformaties van vulkanische oorsprong. Het zicht is over het algemeen goed met een minimum van 15m het hele jaar door.

 

Voorbereiding van uw reis
Administratie en papierwerk

Voor leden van de EU is geen visum nodig. Controleer of uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig is na uw vertrek.
Gezondheid
Er zijn geen verplichte vaccinaties.
Malaria komt nog steeds voor in Sao Tao en Principe, maar niet vaak. Zorg ervoor dat u zich bij zonsondergang en zonsopgang beschermt met muggenspray (tropische sterkte) en houd uw ramen overdag gesloten.
Munteenheid
De Dobra wordt aanbevolen voor kleine aankopen, maar US Dollars, Euro’s en creditcards worden in de hotels algemeen geaccepteerd.
Elektriciteit
Stopcontacten tijd C en/of F en 220v

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *