Beroemde plaatsen in Soedan – Beste bestemmingen in Soedan – Duiken in Soedan

Duiken Sudan
Afrika, All, Duiken Sudan

Beroemde plaatsen in Soedan – Beste bestemmingen in Soedan – Duiken in Soedan

Soedan is het grootste land van Afrika en is een paradijs voor archeologen met zijn vele piramides, tempels en archeologische vindplaatsen die teruggaan tot de prehistorie. Het meeste andere culturele toerisme vindt plaats rond de rivier de Nijl in de noordelijke regio, waar de meeste historische internet sites zich bevinden. Diverse stammen met hun muziek, dansen en ambachten zijn ook fantastische toeristische attracties.

Ga naar de piramiden en tombes ten noorden van Khartoum om uw archeologische kant te vervullen. Koop wat Soedanees handwerk op de kamelenmarkt van Omdurman en maak een museumrondleiding in het Nationaal Museum van Soedan om de archeologische schatten te bekijken die dateren van 4.000 voor Christus of eerder. Reis naar een of meer van ‘s werelds grootste natuurgebieden, het Dinder National Park, om op zoek te gaan naar een bushbok, kraanvogel, antilope, giraffe of pelikaan onder de enorme hoeveelheid diersoorten.

Spring op een boot en duik in de Rode Zee, waar het drinkwater helder is en de verscheidenheid aan vissen en zeetuinen een wonder zijn om te aanschouwen. Khartoum, de hoofdstad van de natie, is pas onlangs ontwikkeld als toeristische trekpleister, dus communicatie en faciliteiten buiten de stad zullen moeilijk te vinden zijn. Vulkanische stromen en watervallen maken de landschappelijke schoonheid goed van Jebel Marra; de hoogste top van West-Soedan en eveneens een favoriete vakantieplaats.

Het klimaat van Soedan varieert van heet en droog tot tropisch gedurende het jaar. De beste tijd om te gaan zou zijn van september tot april. Regen valt van juli tot augustus, maar levert weinig problemen op voor mensen die naar de noordelijke regio’s reizen, afgezien van de mogelijke verwoestingen die zich kunnen voordoen op de wegen vanaf de Nuba Mountains.

Alle reizen naar Soedan moeten met uiterste voorzichtigheid worden ondernomen vanwege de vele plaatsen die no-go zones zijn. Zware gevechten als gevolg van burgeroorlog en politieke instabiliteit blijven aanhouden in West-Soedan en Darfur en moeten worden vermeden. Ontvoeringen zijn meestal niet onbekend in Zuid-Soedan, dat bovendien de thuisbasis is van een groot aantal gewapende rebellen en stammenconflicten.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *