Mozambique Voor Duiken, Backpacken, Stranden en Privacy!

Duiken Mozambique
Afrika, All, Duiken Mozambique

Mozambique Voor Duiken, Backpacken, Stranden en Privacy!

Mozambique is een opkomende toeristische bestemming – een ruwe diamant die snel wordt opgepoetst tot een zonnige schittering en toeristen van over de hele wereld aantrekt. Duikers zijn er dol op vanwege het duiken van wereldklasse. Strandliefhebbers houden van de ongerepte stranden. Backpackers zijn er dol op vanwege de hostels en accommodaties aan de stranden. Liefhebbers van luxe houden van de privacy en de luxe, idyllische lodges en resorts.

Reizigers die houden van activiteiten zoals duiken, watersporten en avontuurlijke reizen zijn altijd hongerig naar nieuwe plaatsen om te verkennen en te veroveren. In deze dagen van gemakkelijk reizen kan het een uitdaging zijn om nieuwe en unieke plaatsen te vinden om je vrienden te overtreffen – dus misschien is Mozambique de oplossing.

Mozambique is een divers en nog steeds in ontwikkeling zijnd land en het lijdt geen twijfel dat de belangrijkste reden voor zijn stijgende populariteit de spectaculaire Mozambikaanse kustlijn is. De bijna 2.500 km ongerepte schoonheid en met palmen omzoomde stranden worden ontmoet door het warme water van de Indische Oceaan, samen met zijn lagunes, koraalriffen, en honderden ongerepte eilanden. Er zijn tal van andere activiteiten dan duiken en snorkelen, zoals zeilen, sportvissen, zout water vliegvissen, kanoën, waterskiën, jetskiën en windsurfen.

Mozambique is een voormalige Portugese kolonie aan de zuidoostkust van Afrika aan de Indische Oceaan en wordt van Madagaskar gescheiden door het Kanaal van Mozambique. Duikers kunnen hier zwemmen met walvishaaien, bultrugwalvissen, dolfijnen, mantaroggen, schildpadden en doejongs – en de moedigen kunnen kiezen voor een ontmoeting met haaien. Het is ook populair bij natuurliefhebbers en diegenen die geïnteresseerd zijn in vogels kijken en wildlife fotografie. Zorg ervoor dat u informatie inwint over de milieuproblemen in het gebied en de regels en voorschriften die gelden om de natuurlijke schoonheid te beschermen en te bewaren,

Wanneer u naar minder ontwikkelde landen reist, is het altijd belangrijk te bedenken dat de medische voorzieningen onder de maat kunnen zijn die wij gewend zijn. In Mozambique kunnen ernstige problemen een medische evacuatie naar Zuid-Afrika vereisen. Zorg er daarom bij het kiezen van een reisverzekering voor dat medische evacuatie per luchtambulance en repatriëring in noodgevallen inbegrepen zijn. Controleer zorgvuldig de polisvoorwaarden voor uitsluitingen of beperkingen op duiken en watersportactiviteiten – vooral met betrekking tot aansprakelijkheid. Het lijdt geen twijfel dat elk type verzekering een verbijsterende terminologie bevat die moeilijk te begrijpen kan zijn, dus bel in geval van twijfel altijd even om opheldering te vragen.

In het onwaarschijnlijke geval dat de stranden en eilanden saai worden, zijn er genoeg andere activiteiten om te verkennen. Probeer een dhow cruise of een safari tocht, of snuffel rond op de kleurrijke markten. Veel bezoekers geven de voorkeur aan een verblijf in het zuiden van het land, dicht bij de hoofdstad Maputo, waar de wegen en transportsystemen beter zijn en er toegang is tot een breder scala aan moderne faciliteiten. Wat het nachtleven betreft, is er genoeg te doen met de jazzbars en straatcafés of de nacht wegdansen op de opzwepende Mozambikaanse marrabenta ritmes.

Toegang tot geld kan moeilijk zijn zonder wat vooronderzoek en planning. Bekijk de beste manier om geld mee te nemen of toegang te krijgen tot uw geld in Mozambique. De beste tijd om Mozambique te bezoeken is tussen mei en november, wanneer het klimaat iets koeler is en de temperaturen tussen 24-27%u02DAC liggen in de kustgebieden.

De meeste bezoekers en backpackers trekken ten noorden van Maputo naar de prachtige stranden en backpackerslodges in Tofo en verder naar plaatsen als Vilankulo en de Bazaruto Archipel. Avonturiers of mensen die op zoek zijn naar ultieme privacy en exclusiviteit nemen misschien liever de minder bereisde weg en wagen zich verder noordwaarts in het land waar het landschap nog natuurlijker en ongerepter wordt en er minder toeristen zijn.

Dit juweeltje van een land met zijn dromerige stranden, eilanden en koraalriffen is een plek om te bezoeken zolang het nog relatief onontdekt is door het reguliere toerisme. De lokale bevolking is vriendelijk en staat te popelen om bezoekers een grote glimlach en een warm welkom te geven. Terwijl u bezig bent met het inpakken van de snorkel, vinnen, en zonnebrandcrème vergeet dan niet uw zonnebril – want zoveel schoonheid kan verblindend zijn!

Jean Andrews is een medewerker van Travel Insurance Agencies Ltd (TIA Ltd). Jean levert regelmatig informatieve artikelen over reisverzekeringen en reisgerelateerde zaken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *