Waarom duiken in de Filippijnen zo populair is – Duiken Filippijnen

Duiken Filippijnen
All, Azië, Duiken Filipijnen

Met al het nieuws dat we hebben gehoord over de vernietiging van ons zeeleven, is het nog steeds fascinerend om te weten dat de Filippijnen sommige plaatsen onaangetast heeft gelaten waardoor het één van de meest geliefde duikplekken ter wereld is. Dat is waarom duiken in de Filippijnen zo bekend is en veel toeristen worden aangetrokken om hier vaak terug te komen.

Wat de Filippijnen aantrekkelijker maakt voor scubaduiken is de overvloed aan zeeën en stranden waar je dit kunt doen. Met een kustlijn van 36.289 kilometer, zul je nooit zonder keuzes komen te zitten om van je duikervaring te genieten. Met de variëteit aan transportmiddelen is het voor duikers gemakkelijker en sneller om naar hun favoriete duikplekken te gaan. Van de drie belangrijkste eilanden in de Filippijnen, Luzon, Visayas en Mindanao, kun je altijd een plek vinden om te duiken. Toegankelijkheid is een van de redenen geworden waarom duikers ervoor kiezen om het hier in de Filippijnen te doen. Vanaf de belangrijkste internationale luchthaven kun je binnen een paar uur naar Batangas of Puerto Galera om te gaan diepzeeduiken. Een voorbeeld is Anilao in Batangas. Deze plaats gaat er prat op dat ze het hele jaar door een helder zicht op zee hebben. In Puerto Galera zijn veel duikplekken waar u uit kunt kiezen en er zijn veel plaatsen waar u tijdens uw vakantie kunt verblijven.

Als u naar de Visayan regio van de Filippijnen gaat, is de meest populaire duikplek onder toeristen Malapascua. Deze plaats staat ook bekend om de waarnemingen van haaien.

In het zuidelijke deel van het land heb je Mindanao waar een paar stranden perfect zijn om te duiken zoals Dakak en Pearl Farm.

In Palawan vind je het meest bekende Tubbataha rif, dat is uitgeroepen tot werelderfgoed en een van de wereldwonderen is. Omdat het een zeer bewaakte plaats is, moet je een jaar of jaren van tevoren reserveren voordat je hier kunt duiken. Echter, voor iedereen die hier al is geweest, zeiden de duikers dat het wachten de moeite waard is en het als zodanig uitroepen is gewoon een verdienstelijke beloning voor Tubbataha.

Het klimaat is ook een van de redenen waarom diepzeeduiken zo populair is geworden in de Filippijnen. Er zijn hier slechts twee seizoenen: nat en droog. Het droge seizoen begint van maart tot begin juni. Dit is de beste tijd om te duiken. U zult veel duikers bij u vinden, wat het nog leuker en plezieriger maakt. U kunt ervoor kiezen om het met uw vriend te doen of u kunt altijd een professionele duiker bij u hebben voor uw eigen veiligheid.

De koude maanden zijn van november tot februari. U kunt nog steeds duiken tijdens deze maanden hoewel er nog steeds een aantal onverwachte regenbuien zijn die hinderlijk kunnen worden tijdens het duiken. Nat seizoen is een grote NEE voor duikers, zeker. Stormen, hevige regens en winden kunnen zeer schadelijk zijn. Het is op eigen risico als je ervoor kiest om door te gaan.

Omdat het een van de belangrijkste activiteiten is geworden, zult u merken dat elke duikplaats een uitrusting heeft die u kunt huren of kopen. In het geval dat u een van uw uitrustingen bent vergeten of deze kapot is gegaan, is het handig dat deze winkels er zijn wanneer u ze het meest nodig heeft. Plaatsen om te verblijven is geen probleem aangezien er huisjes of kleine cabanas, meer als een appartement, zijn die u tijdens uw verblijf kunt huren. De huurprijzen zijn redelijk vergeleken met andere duikplekken buiten het land, wat het aantrekkelijker maakt om te duiken in de Filippijnen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *