Het Klimaat Van Zanzibar Eilanden – Duiken Zanzibar en Mafia eilanden

Duiken Zanzibar en Mafia Island
Afrika, All, Duiken Zanzibar en Mafia Island

Het Klimaat Van Zanzibar Eilanden – Duiken Zanzibar en Mafia eilanden

Zanzibar eilanden zijn gelegen voor de oostkust van Tanzania en hebben een prachtig klimaat. Hoewel de eilanden in de equatoriale regio liggen op 6 graden zuiderbreedte, is de regen er niet zo hevig als op de andere equatoriale eilanden noch is het weer er te vochtig; dit dankzij de sterke koele bries die gepaard gaat met de noordoostelijke en de zuidwestelijke moessons. Hieronder volgt een korte beschrijving van de temperatuur en het neerslagregime.

Temperatuur

Er zijn geen extreme temperaturen. Het gemiddelde maximum van de warmste maand, maart, is 93 F en het gemiddelde maximum van de koelste maand, augustus, is 83 F, zodat het jaarlijkse gemiddelde maximale bereik slechts 10 graden is. De overeenkomstige nachtelijke dieptepunten voor de warmste en koelste maanden zijn respectievelijk 77 en 72 F – een verschil van slechts 5 graden F.

Mei tot september zijn relatief koelere maanden, terwijl november tot maart relatief hetere maanden zijn.

Regenval

De eilanden worden bezocht door twee moessons, de noordoostelijke moesson en de zuidwestelijke moesson, zodat geen maand van het jaar droog is. De maximale regenval in het zuidwesten valt in de maand april, waar 15 cm neerslag wordt geregistreerd. De maximale regenval in het zuidoostelijke moessonseizoen valt in november en bedraagt 7 inches. De minste neerslag wordt geregistreerd in de maand augustus, namelijk 2 inches.

De totale jaarlijkse neerslag bedraagt 60 inches, wat vrij matig is voor de equatoriale regio, want nergens op de equatoriale eilanden bedraagt de neerslag minder dan 80 inches. Sommige eilanden in Maleisië en Indonesië registreren zelfs tot 200 inches neerslag per jaar.

Het is deze eigenaardigheid van de Zanzibar eilanden die een constante schoonheid toevoegt aan het klimaat van de eilanden en de toerist kan het eiland in alle rust bezoeken zonder enig gevaar voor uitzonderlijk zware regen het hele jaar door.

Relatieve Vochtigheid & Windsnelheid

De relatieve vochtigheid, als gevolg van de aard van het eiland en als gevolg van het bezoek van de twee hierboven besproken moessons blijft het hele jaar door hoog en daalt zelden onder de 60 procent in de middagen, maar de lokale zeebries en de koele winden gebracht door de moessons houdt het klimaat gematigd en zwoel.

De wind waait bijna ononderbroken het hele jaar door met een behoorlijke kracht en de gemiddelde windsnelheid daalt zelden onder 10 knopen. Dit houdt de zomerhitte van de Zanzibar eilanden in toom.

Kortom, de Zanzibar eilanden zijn een bezoek waard vanwege het gematigde klimaat en de naar equatoriale maatstaven gematigde regenval.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *