Denkt u aan duiken in Indonesië? De kern van het hart van de oceaan

Duiken Indonesie
All, Azië, Duiken Indonesië

Indonesië ligt in het midden van de koraaldriehoek die zich uitstrekt van Australië tot de Filippijnen, Borneo en de Stille Zuidzee. Indonesië wordt algemeen beschouwd als ‘s werelds beste land voor zeedieren. Indonesië heeft meer mariene diversiteit dan waar ook ter wereld en bevindt zich in de kern van het hart van de oceaan, waar de mariene diversiteit doet vermoeden dat het leven in zee is begonnen.

Met 20% van ‘s werelds koraalriffen, meer dan 3000 verschillende vissoorten en 600 koraalsoorten, diepwatergeulen, vulkanische zeebergen, wrakken uit de Tweede Wereldoorlog, en een eindeloze variëteit aan macroleven, is duiken in Indonesië zowel uitstekend als goedkoop.

U kunt hier nu duiken en alle wonderlijke vissen en ander zeeleven in deze voedselrijke zeeën ervaren. Van ontmoetingen met grote pelagics rond de koele wateren van Komodo, cruisen over ongerepte koraalvelden in Raja Ampat, verwondering over de enorme hoeveelheden vis op de Banda-eilanden, tot het fotograferen van de buitensporige critters van Sulawesi, duiken in Indonesië is onovertroffen.

Er zijn pakketten om aan alle wensen te voldoen, inclusief resort duiken op Bali en Sulawesi waar u comfortabel kunt verblijven op de drempel van duikstekken van wereldklasse waar mariene biologen, fotografen en plezierduikers komen om zich te verbazen over de aantallen en de verscheidenheid van de soorten.

Voor velen is duiken het beste op een van de liveaboards naar Komodo en verder, naar het schijnbaar onontgonnen gebied van Irian Jaya. Deze trips bieden de kans om over kristalheldere zeeën van Bali naar de legendarische eilanden Komodo en Rinca te varen, waar de draken uit de folklore rondzwerven. Achter Komodo liggen enkele van de meest opwindende grensduiken die er zijn, rond de Banda-eilanden en Raja Ampat waar er weinig boten zijn en alleen serieuze plezierduikers. Fantastisch duiken is vrijwel gegarandeerd.

Hoogtepunten

Zo’n uitgestrekte en gevarieerde bestemming als Indonesië is erg moeilijk te beperken tot slechts een paar hoogtepunten, maar bij het overwegen van een duikvakantie hier moet men op zijn minst de volgende gebieden in gedachten houden:

Raja Ampat – een van de weinige bestemmingen die u het gevoel geven een pionier te zijn – om moedig te duiken waar nog nooit iemand heeft gedoken. U kunt zich verwonderen over het ongelooflijke bovenlandschap van Irian Jaya, varen door wateren waar zo weinig boten zich wagen en een aantal van de meest indrukwekkende Indonesische duiken meemaken… en daarmee de wereld. Voor diegenen die weg willen van alles en willen duiken in een afgelegen paradijs, maar niet willen inleveren op comfort, dan zijn Raja Ampat liveaboards de keuze voor jou.

Komodo National Park – de eilanden van mythen en legenden waar draken rondzwerven, zijn omgeven door rijke, met voedingsstoffen gevulde wateren waar een caleidoscoop van kleur en leven op je wacht. Manta’s, dolfijnen en haaien wedijveren met beestjes in overvloed, allemaal tegen een achtergrond van zachte koraalkleuren. Komodo liveaboard trips stellen je in staat om de vele gevarieerde sites rond dit ontzagwekkende marine park te bezoeken, sommige starten in Bali en bezoeken onderweg alle beste sites.

Gavin Macaulay is Marketing Director van Dive The World, dat als doel heeft duikers te helpen de perfecte duikvakantie te vinden in enkele van ‘s werelds meest opwindende duikbestemmingen. Hij geeft meningen en advies over duikgerelateerde onderwerpen gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *